19. července 2016

Divadýlko (aktualizováno)

      O půlnoci z pátku na sobotu minulého týdne jsem zaznamenal první zprávu o vojenském převratu v Turecku. Ruku na srdce, spíše než znepokojení jsem cítil klid. Říkal jsem si, že se snad Turecko navrátí k tradicím Atatürkovým a Turecko zůstane opravdovým sekulárním státem.
      O necelých dvanáct hodin později se tyto myšlenky rozplynuly jako pára nad hrncem a převládla myšlenka jediná, že celý vojenský převrat byl zinscenován muslimem Erdoganem, aby zahrál divadýlko pro přihlouplé evropské politiky, kteří mu skutečně na špek skočili. Však stačí vzpomenout jak chrochtal Sobotka blahem, že v Turecku opět zvítězila demokracie, přičemž si neodpustil projev čítající více než pěti minut. Nezapomněla zachrochtat ani Merkelová se slovy, že jedině demokraticky zvolená vláda může být partnerem pro EU (zajímavé - Podle EU a USA je puč v Turecku zločinem proti demokracii a zvolené vládě, kdežto puč na Ukrajině proti demokraticky zvolenému prezidentu Janukovičovi je skvělým vzepětím "demokracie" a vražděních etnických Rusů je povoleno).
       Krásné divadýlko pro hlupáky z EU.  Nevěřím, že pět tisíc plně vyzbrojených vojáků, odhodlaných svrhnout vládu, se téměř bez boje vzdá během několika hodin, a že nechají uprchnout čelní představitele státu. Prostě nevěřím. S takovou malou armádou bych i bez jakýchkoliv vojenských zkušeností rozhodně sebral celou vládu, včetně parlamentu a odolával několik dnů. Muslim Erdogan získal zinscenovaným pučem do rukou nástroj k likvidaci politických oponentů, což i důkladně dokazuje, poněvadž "čistky" probíhají rychleji než dokázalo Gestapo za heydrichiády (za tři dny zlikvidováno téměř čtyřicet tisíc oponentů - ve srovnání s Erdoganovou klikou bylo Gestapo bandou břídilů). Pro chrochtající evropské politiky by to měl být důsledně zdvižený varovný prst. Nezapomínejme, že Erdogan se tlačí do Evropy, přiklání Turecko k islámu (dokonce jsou snahy vrátit islám do politického života). Celou dobu turci čile obchodují z IS a vydírají Evropskou unii a konečně nejeden diktátor se k moci dostal demokratickými volbami, aby pak podobným způsobem zlikvidoval opozici.
Měli bychom se mít na pozoru, aby brzy nad Evropou nevlály opět vlajky Osmanské říše, které již tu a tam bylo možno spatřit v tureckých ulicích.
Přidejte prosím svůj názor nebo napište na:
martin.sliva@cestivlastenci.cz


Související příspěvky:
Nepřítel před branami?
Trest smrti podepíšu, když o něm rozhodne parlament, tvrdí Erdogan
Erdogana měla na mušce bojová letadla, ale nezaútočila
S trestem smrti zapomeňte na členství v EU, vzkazuje Turkům Brusel
Čistky se rozjely i v tureckém školství, o práci přišlo přes 36 tisíc lidí
Brány Evropy dokořán...
Na pokusu o převrat v Turecku se podílelo přes 8000 vojáků se stíhačkami - upřímně - pokud se do převratu opravdu vrhli pučisté, tak to byli blázni. Vzdát se téměř bez boje, když ví, že je čeká trest nejvyšší??? Kdo tomu věří? Ovce z EU?




Žádné komentáře:

Okomentovat